Η σχέση του δημητριακού ζέα με την πνευματικότητα των Ελλήνων

Δηώ, παμμήτειρα θεά, πολυώνυμε δαῖμον, σεμνὴ Δήμητερ, κουροτρόφε, ὀλβιοδῶτι, πλουτοδότειρα θεά, σταχυοτρόφε, παντοδότειρα, εἰρήνηι χαίρουσα καὶ ἐργασίαις πολυμόχθοις, σπερμεία, σωρῖτι, ἀλωαία, χλοόκαρπε… (Ορφικός ύμνος Δήμητρος)

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μελετά συστηματικά “το όλον”, και τον λόγο περί μιας ροής φύσεως. Ερευνά την σχέση του ανθρώπου με το σύμπαν, με την βιολογία και την διατροφή, με την γλώσσα και την κωδικοποιημένη αρχαία ιστορική μυθολογία.  Πιστεύει ότι ο άνθρωπος πρέπει να έχει άμεση σχέση με την γη και με την παραγωγή των βασικών αμινοξέων για να παράγει όντως Καλόν Έργον.

Θεά Δήμητρα, η οντότητα της βλάστησης και της καρποφορίας

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Μιχάλης Γρηγορίου μιλά στο “Άρωμα Ελλάδας” για την ζέα (ζειά), το δημητριακό του Ελληνισμού.

Γίνεται αντιληπτό ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η ρήση “νους υγιής εν σώματι υγιεί” και προκύπτουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με την διατροφή των Ελλήνων με βάση τα δημητριακά που βοηθούν στην ανάπτυξη της πνευματικότητας:

  • Η ενεργοποίηση της αρετής της ελληνικής φυλής δεν είναι ανεξάρτητη της γλώσσας (Ἀρχαῑα Ἑλληνικά) και της διατροφής.
  • Το εγχείρημα της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ανατολή και της διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την τροφοδοσία των Ελλήνων με ζέα (ζειά). Το αυτό ισχύει για κάθε επίτευγμα της ελληνικής φυλής όπως και για την δυνατότητα του Έλληνα να συμμετέχει στα κοινά.
  • Η καλλιέργεια της ζέας σταμάτησε με επέμβαση εκ των άνω την εποχή του Καζάρου “εθνάρχη” Βενιζέλου την δεκαετία του 1920 και αντικαταστάθηκε από το γλουτενούχο σιτάρι, πολιτική η οποία συνεχίστηκε από όλους τους κυβερνήτες έκτοτε (που κατά “τύχην” ήσαν όλοι Καζάροι). Με την εμπορική απάτη των αλεύρων οι κυβερνώντες φρόντισαν να σταματήσει η καλλιέργεια του δημητριακού της ζωής στην Ελλάδα. Έτσι οι Έλληνες στερήθηκαν ένα πολύτιμο στοιχείο στη διατροφή τους που θα βοηθούσε στην πνευματική τους άνοδο.
  • Αυτά εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων γλουτενούχων τροφίμων από σιτάρι (ψωμιού, ζυμαρικών, κλπ) τα οποία έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των Ελλήνων.
  • Ποιοι φρόντισαν να σκεπάσουν με πέπλο επιστημονικής αγνωσίας τα τόσο σημαντικά αυτά διατροφικά θέματα; Ή μήπως ήταν κάτι τυχαίο; Γιατί η λέξη “ζέα” είχε εξαφανιστεί από τα λεξικά και, όπου αναφερόταν αυτή, παρέπεμπε σε ζωοτροφή;!!!

Η κίνηση των τελευταίων χρόνων για καλλιέργεια του μοναδικού αυτού δημητριακού και η τροφοδοσία του Ελληνικού πληθυσμού με προϊόντα από ζέα, όπως και των λοιπών οργανικών σπόρων που καλλιεργούνται χωρίς λιπάσματα και χημικά, βρίσκεται σε συνεχή άνοδο.

.

.

Ενημερωθείτε – ενημερώστε

About these ads

2 σχόλια ἐπὶ τοῦ “Η σχέση του δημητριακού ζέα με την πνευματικότητα των Ελλήνων

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Η ιπποκράτεια δίαιτα κατά της γήρανσης | tsapos

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ιπποκράτης ο ιδρυτής της Ιατρικής | tsapos

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...